
Składniki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.
Krok 2
Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.
Krok 3
Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.
Krok 4
Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.
Krok 5
Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.
Krok 6
Usmażone mięso ułóż na warzywach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej