Sałatka z filetem z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z filetem z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta opłukaj, osusz i pokrój na dwie porcje.

Krok 2

Mięso włóż do rozbełtanego jajka na 15 minut.

Krok 3

Wyjmij, obtocz w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.

Krok 4

Sałatę porwij, paprykę pokrój w paski, pomidora w plastry i warzywa wymieszaj z kiełkami.

Krok 5

Sałatkę rozłóż na talerzach. Jogurt wymieszaj z solą i pieprzem, po czym polej warzywa.

Krok 6

Usmażone mięso ułóż na warzywach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z filetem z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej