Sałatka z kurczakiem, truskawkami oraz kuskusem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.

Krok 3

Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej