Sałatka z wędzonym kurczakiem i serem
łatwe
884 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka potnij na nitki, a ser wędzony i pora pokrój w paski. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem.

Krok 3
W dużej misce wymieszaj mięso kurczaka, ser, pora, kukurydzę, słonecznik i sos sałatkowy.

Krok 4
Podawaj sałatkę posypaną grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonym kurczakiem i serem
Sałatka z wędzonym kurczakiem i serem to super pomysł na pyszną przekąskę lub dodatek do obiadu czy dań z grilla. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż 15 minut. Aromat wędzonych mięs i serów nadaje niepowtarzalny smak potrawom. Wszystko za sprawą procesu wędzenia, przebiegającego w kilku etapach, z których jednym z najistotniejszych jest okadzanie mięsa lub sera dymem i podgrzewanie go żarem z palonego drewna. Najczęściej używane do wędzenia gatunki drzew to buk i olcha. Przygotowując sos sałatkowy szefa Knorr oprócz majonezu i ketchupu dodaj 2 łyżki jogurtu naturalnego. Jeżeli przed dodaniem do sałatki nasion słonecznika lub dyni lekko podprażysz je na suchej patelni, będą przyjemnie chrupały wraz z grzankami. Dodając do sałatki por weź pod uwagę jego ostrość – biała część będzie intensywniejsza w smaku od zielonej. Grzanki możesz zrobić samodzielnie z pieczywa tostowego lekko podgrzanego na suchej patelni lub w piekarniku. Pamiętaj, że najlepiej wrzucić je do sałatki już na talerzu, wówczas dłużej zachowają chrupkość!