
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
300 gramów
300 gramów
300 gramów
1.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżeczki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wrzuć poszarpaną sałatę, ser i szynkę pokrojoną na paseczki, startą marchew, pomidory pokrojone na pół i posiekaną cebulę.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i ketchupem. Wymieszaj wszystkie składniki z sosem. Podawaj sałatkę posypaną oregano i grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka szefa
Masz ochotę na sałatkę, która łączy w sobie wiele składników, a może została ci resztka sera żółtego i szynki w lodówce, i nie wiesz co z nimi zrobić? Odpowiedzią jest kolorowa i prosta sałatka szefa, do zrobienia której nie trzeba wiele czasu. Jest banalnie prosta, ale niebanalnie smaczna. Do jej przygotowania użyj dowolnego rodzaju sałaty, szczególnie dobra będzie lodowa lub maślana. Prócz ulubionych dodatków, takich jak szynka czy ser, sałatka szefa zawiera również chrupiące grzanki i pyszne pomidory kolorowe. Dressing przygotuj na bazie Sosu sałatkowego Szefa Knorr, gęstego majonezu i ketchupu. Można nią nasycić nie tylko żołądek, ale i oczy. Sałatkę szefa podawaj jako samodzielne danie lub przystawkę do kolacji. Możesz również przynieść tę sałatkę na imprezę w pracy i zaskoczyć kulinarnym talentem… swojego szefa.