
Składniki
0.5 sztuki
null
null
1 szklanka
2 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy obierz ze skórek i oczyść z białych błonek, podziel na cząstkami, a te pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną w piórka cebulką i rozkrojonymi na połówki oliwkami.
Krok 3
Ułóż na wierzchu listki świeżej mięty, skrop obficie oliwą, oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej