Surówka orientalna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka orientalna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno poszatkuj kapustę i zmieszaj ją z utartą marchewkę, porem skrojonym w krążki.

Krok 2

Zmieszaj za pomocą trzepaczki, sok z cytryny, sos sojowy, oleje i sos sałatkowy Knorr.

Krok 3

Przygotowaną zalewę wlej do kapusty i wszystko dobrze wymieszaj. Odstaw na pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka orientalna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej