Sałatka kurczak w zaroślach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kurczak w zaroślach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

5 dekagramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka umyć,osuszyć i delikatnie roztłuc tłuczkiem. Przygotować marynatę-4 łyżki oleju i 1 łyżkę wody zmieszać z przyprawą. Posmarować kurczaka i odstawić najlepiej na noc do lodówki

Krok 2

Na rozgrzanej patelni,układać po dwie torebki kurczaka i smażyć z dwóch stron około 10 minut.Gotowe pokroić w paski.

Krok 3

Ugotować makaron al dente,wsypać do miski,dodać umytą roszponkę,kurczaka,oraz potarty ser. Jogurt wymieszać z 3 łyżkami pesto.Polać sałatkę przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kurczak w zaroślach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej