Penne z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z cukinią

kurczakiem i ziołowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
156 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

352 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

10 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź. Cebulę pokrój w kostkę, a cukinię w plastry.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę oraz cukinię, smaż chwilę razem. Całość oprósz oregano.

Krok 3

Następnie do smażących się składników wlej śmietanę, dopraw do smaku pokruszoną przyprawą w Mini kostkach Knorr. Gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem i ponownie zagotuj. Nałóż na talerze, posyp płatkami parmezanu i listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej