Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast kawioru z łososia możesz użyć ikry innej ryby. Pamiętaj tylko, aby podać makaron od razu po wymieszaniu z kawiorem, inaczej kuleczki popękają pod wpływem gorąca.

Krok 2

Zagotuj 1,5 litra wody w dużym garnku, wrzuć kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr, gotuj, mieszając, około minuty. Do wrzącego bulionu wsyp makaron, ugotuj al dente i odcedź. Na oliwie podsmaż kapary i zioła prowansalskie. Dodaj makaron, wymieszaj, wsyp ogórki, fetę i jajka. Wymieszaj, tym razem bardzo delikatnie, zdejmij z ognia, posyp pokruszoną mini kostką czosnkową, koperkiem i ikrą, przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj jeszcze raz i podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kawiorem z łososia, ziołami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej