Penne z fix spaghetti Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z fix spaghetti Napoli

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z odrobina oliwy z oliwek. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Cebulę oraz szynkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj porwane listki bazylii i gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym sosem. Gotowe danie posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej