Makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym | Przepisy.pl pixel

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
348 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

393 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

758 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

75 gramów

75 gramów

350 gramów

350 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron według zaleceń producenta.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone, a gdy będzie już suche, dodaj warzywa: cebulę pokrojoną w julienne oraz pora, cukinię i marchewkę pokrojone w paseczki. Całość smaż, aż warzywa lekko się zarumienią. Wtedy dodaj pastę pomidorową, 150 ml wody z gotowania makaronu oraz zawartość Knorr Naturalnie Smaczne, który pomoże uzyskać doskonały smak i pożądaną konsystencję sosu.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszaj, gotuj ok. 3 minut, a następnie połącz z ugotowanym makaronem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie podawaj z serem, posypane natką pietruszki. Jedna porcja tego dania dostarcza ponad 110 g warzyw. Każdego dnia powinniśmy zjadać co najmniej 400 g warzyw i owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowymMakaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Chcesz przenieść się smakiem do słonecznej Italii? Dobrze się składa, ponieważ przygotowaliśmy wyjątkowo smaczną recepturę na klasyczny makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, któremu nikt się nie oprze. Zapoznaj się z listą składników, zobacz na nasze wskazówki i do dzieła. Powodzenia!

Dla kogo?

Jeżeli lubisz włoską kuchnię, to makaron z mięsem mielonym i sosem będzie doskonałym urozmaiceniem Twojego codziennego menu. Na dodatek przygotujesz go bardzo szybko, ponieważ wystarczy 25 minut. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele!

Na jaką okazję?

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przygotujesz naprawdę szybko, dlatego świetnie sprawdzi się on jako codzienny obiad. Z łatwością zapakujesz go także do pudełka i weźmiesz ze sobą do pracy. Danie będzie także idealną propozycją na wieczorną kolację z drugą połówką. 

Czy wiesz, że?

Na całym świecie istnieje ponad 600 kształtów makaronów! A ile Ty jesteś w stanie wymienić? Do naszej receptury użyj popularnych piórek, które idealnie komponują się z aromatycznym sosem pomidorowym. Ugotuj je al. dente według zaleceń producenta, które znajdziesz na opakowaniu. Takiej potrawie nikt się nie oprze! 

Dla urozmaicenia:

Makaron penne z sosem pomidorowym i mięsem mielonym doskonale smakuje z dodatkiem startego parmezanu. Jeżeli jednak nie masz go w swoich zapasach, to sięgnij po inny rodzaj ulubionego żółtego sera. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu.