Makaron bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
664 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

414 osób wydrukowało

Pobierz pdf

766 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Makaron bolognese - Krok 1

Krok 2

W tym czasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Makaron bolognese - Krok 2

Krok 3

Dodaj mielone mięso z indyka i smaż kolejne kilka minut mieszając, aby z mięsa nie zrobiły się grudki.

Makaron bolognese - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z suszonymi ziołami i przecierem pomidorowym.

Makaron bolognese - Krok 4

Krok 5

Wlej płyn do mięsa, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Makaron bolognese - Krok 5

Krok 6

Dodaj odcedzony makaron. Całość ponownie zagotuj, wymieszaj i natychmiast podawaj posypane startym serem.

Makaron bolognese - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Lucyna Marszałek

    Lucyna Marszałek , 24.10.2019

    Makaron z indykiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron bologneseMakaron bolognese

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.