Spaghetti z sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem paprykowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

8 sztuk

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.

Krok 2

Paprykę oczyść z nasion i umyj. Obierz cebulę i pokrój warzywa w kostkę.

Krok 3

Rozgrzej na patelni oliwę i zeszklij rozgnieciony czosnek i cebulę. Dodaj pokrojone pomidory i paprykę.

Krok 4

Wrzuć listek laurowy, łyżeczkę oregano i dopraw do smaku Delikatem Knorr, cukrem, pieprzem i słodką papryką.

Krok 6

Odcedź i wyłóż makaron na talerz, polej przygotowanym sosem i udekoruj pietruszką.

Krok 5

Duś około 15 minut od czasu do czasu mieszając. Wyjmij listek laurowy, dodaj ketchup. Ugotuj makaron al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej