Spaghetti z aromatycznymi klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z aromatycznymi klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
147 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 mililitrów

1 sztuka

300 gramów

50 gramów

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

null

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser żółty pokrój w drobną kostkę, a bazylię w cienkie paski.

Krok 2

Mięso wymieszaj z jajkiem oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Dopraw do smaku. Dodaj ser żółty, bazylię i wyrób dokładnie.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj niewielkie klopsiki. Oprósz je mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj w rondlu z 350 ml wody i zagotuj. Do sosu włóż ostrożnie mięsne kulki. Gotuj je na małym ogniu 12-15 minut.

Krok 5

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wymieszaj z gotowym sosem. Nałóż na talerze, na wierzchu ułóż po kilka klopsików i posyp parmezanem oraz natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z aromatycznymi klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej