Spaghetti z suszonymi pomidorami – makaron | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z suszonymi pomidorami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

33

heart
724 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

421 osób wydrukowało

Pobierz pdf

681 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Suszone pomidory przecedź (zachowaj olej) i pokrój w paseczki.

Spaghetti z suszonymi pomidorami  - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone podsmaż z cebulą na oleju z pomidorów, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Spaghetti z suszonymi pomidorami  - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj pokrojone pomidory z puszki razem z sokiem oraz pomidory suszone.

Spaghetti z suszonymi pomidorami  - Krok 3

Krok 4

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem. Takie włoskie danie serwuj posypane serem, np. parmezanem.

Spaghetti z suszonymi pomidorami  - Krok 4
76

Opinie o przepisie

  • Izolda Klukowska

    Izolda Klukowska , 19.09.2019

    sos przepyszny!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Legutko

    Maja Legutko , 06.09.2016

    Działanie antyrakowe mają też normalne pomidory i wiele innych potraw. A zdecydowanie lepsze do Spaghetti są świeże pomidory obrane w kawałkach :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Musial

    Barbara Musial , 06.09.2016

    Naprawde polecam suszone pomidory niemalze do kazdego dania.Sa smaczne, odzywcze i maja dzialanie antyrakowe!!! Smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pukos

    Antoni Pukos , 06.01.2015

    No dobrze. Każdy robi -co lubi nie zawsze to musi być do jedzenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marrick Just

    Marrick Just , 05.01.2015

    Przenica jest trujaca. Ludzie w ogole nie powinni jej jesc.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Lasota

    Sylwester Lasota , 05.01.2015

    Mamalyga wloska jak po mafijnej strzelaninie na ulicach palermo.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kwasny

    Grzegorz Kwasny , 05.01.2015

    Molto gustoso

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dino Trentin

    Dino Trentin , 05.01.2015

    Ale nie ma jajek w spaghetti, tylko woda i mąka z pszeniczy durum :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Ambroziak

    Jadwiga Ambroziak , 05.01.2015

    ha ha dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dino Trentin

    Dino Trentin , 05.01.2015

    Nie prawda...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 05.01.2015

    uczta się sami ja już po kursie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pukos

    Antoni Pukos , 05.01.2015

    Każdy Włoch, który dotknął i zasmakował polskich pierogów już nie wróci do włoskiej spagetti i pizzy też nie!!!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marrick Just

    Marrick Just , 05.01.2015

    Najpierw podziekujmy Chinczykom za makaron (ryzowy), a potem Wlochom za dodanie do niego jajek...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Domańska

    Danuta Domańska , 04.01.2015

    Najlepsze na świecie spaghetti carbonara robi moja synowa Alla :) Mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gustaw Edward Pki

    Gustaw Edward Pki , 04.01.2015

    PLAGIAT- " Boska jest kuchnia włoska" i oczywiście że z suszonymi pomidorami. Sam robię , sam jem !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Horky

    Maria Horky , 04.01.2015

    Ale bez suszonych pomidorów, wolę świeże lub z puszki!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renia Godek

    Renia Godek , 04.01.2015

    Spaghetti mogłabym jeść wiadrami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kowszyn

    Andrzej Kowszyn , 04.01.2015

    Wolę golonkę w kapuście.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Żywioł

    Sławek Żywioł , 04.01.2015

    antipasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławek Żywioł

    Sławek Żywioł , 04.01.2015

    parmigiano,lasagna....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Juszkiewicz

    Dorota Juszkiewicz , 04.01.2015

    jadłabym...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Galanciak

    Alina Galanciak , 04.01.2015

    Ummmmm, nie da się odchudzać mając Fb. Tak dobrze żarło i zdechło. Dzięki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Gosz

    Jan Gosz , 04.01.2015

    Ja maze o wloszech i sogfi na plazy.no i ale luja i do przodu.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Sokół

    Robert Sokół , 04.01.2015

    "Dziękujemy Włochom za Spaghetti" błąd winno być Dziękujemy Chińczykom za Spaghetti to Marco Polo przywiózł z Chin makaron do Włoch

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Barański

    Marek Barański , 04.01.2015

    a dlaczego nie z suszonymi grzybami?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walter

    Anna Walter , 04.01.2015

    Nie lubir suszonych pomidorw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Kauwa

    Emil Kauwa , 04.01.2015

    Makaron wloski się chowa przy makaronie zwłasnej roboty

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Zoltanski

    Andrzej Zoltanski , 04.01.2015

    y

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Till

    Bogusław Till , 04.01.2015

    Już to polubiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Bednarek

    Sławomir Bednarek , 04.01.2015

    spaghetti - mi piace molto...

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z suszonymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti z suszonymi pomidorami

Do makaronu we włoskim stylu zapewne nikogo przekonywać nie trzeba. Gości na naszych stołach równie często, jak klasyczne potrawy kuchni polskiej. Uwielbiamy pastę pod różnymi postaciami, a szczególnie gdy serwowana jest z aksamitnym sosem. Jeśli szukacie pomysłu na oryginalne danie rodem ze słonecznej Italii, skorzystajcie z naszego przepisu na spaghetti z suszonymi pomidorami. Potrawa ta łączy w sobie wszystko, co najważniejsze dla kuchni włoskiej – głęboki aromat oraz doskonały smak warzyw i mięsa wieprzowego. Obowiązkowym dodatkiem do makaronu są oczywiście przyprawy! Nie pozostaje nic innego, jak tylko poświęcić 30 minut na gotowanie i rozsmakować się we włoskim przepisie na makaron z suszonymi pomidorami. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Makaron z pomidorami suszonymi to idealne urozmaicenie menu miłośników aromatycznej kuchni włoskiej. Przepis przypadnie do gustu także tym z was, którzy szukają propozycji dań prostych i szybkich w przygotowaniu.

Na jaką okazję?

Spaghetti i suszone pomidory to kompozycja wprost idealna na obiad. O przepisie nie zapominajcie też podczas domowych imprez, spotkania z rodziną, czy kiedy chcecie przygotować szybką i pyszną ciepłą kolację.

Czy wiesz, że?

Klasyczne włoskie spaghetti to cienki makaron, obficie polany sosem i posypany serem. Dziś wersji tego dania jest bardzo wiele – występuje w odmianach mięsnych, jak nasze spaghetti z suszonymi pomidorami, ale także wegetariańskich.

Dla urozmaicenia:

Nasz przepis na makaron z suszonymi pomidorami to gwarancja nie tylko wyjątkowego smaku potrawy, ale także jej wyglądu. Aby podkreślić włoski charakter dania, możesz ozdobić spaghetti liśćmi świeżej bazylii.