Spaghetti bolognese z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti bolognese z pulpecikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1.5 szklanki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie odcedź go i odstaw.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone połącz z połową szklanką wody i dopraw według uznania. Następnie wyrób rękoma masę i zrób małe pulpeciki.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 2

Krok 3

Cebulę i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj pulpeciki i całość smaż kilka minut.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr połącz w przecierem pomidorowym i szklanką wody. Całość wlej na patelnię z pulpecikami.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 5

Krok 6

Dodaj pozostałe przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Podawaj z makaronem.

Spaghetti bolognese z pulpecikami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti bolognese z pulpecikami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti bolognese z pulpecikami Spaghetti bolognese z pulpecikami

Otoczony gęstym, dość pikantnym sosem makaron z dodatkiem mięsnych pulpecików i świeżych ziół to klasyczne włoskie danie. Ta potrawa z pewnością przypadnie Ci do gustu, jeśli lubisz gęste mięsne sosy. Podsmażone razem z cebulą i czosnkiem pulpeciki z mięsa cielęcego wzbogać dodatkiem przypraw, np. suszonego oregano, bazylii lub pikantnego peperoncino. Ostre, aromatyczne i wyraziste będą doskonale współgrały z delikatnym makaronem. Całość posyp płatkami parmezanu lub niewielkimi kawałkami mozzarelli. Potrawa będzie pyszna, jeśli do sosu dodasz pomidory bez skórki. Zamiast nich sprawdzi się także passata pomidorowa. Serwuj danie z kawałkiem świeżego pieczywa i oliwą. Ze spaghetti bolognese z pulpecikami dobrze smakować będą też czosnkowe grzanki. Obiadowe danie tego typu będzie wyśmienite z dodatkiem świeżych warzyw – przygotuj więc sałatkę na bazie roszponki lub rukoli. Podawaj ją z oliwą i pestkami słonecznika lub dołącz do niej warzywa sezonowe. Zobacz, jak przyrządzić pyszny makaron. Sprawdź nasz przepis.