
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
175 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso na gorącym oleju do momentu, gdy zrobi się sypkie. Dolej 250 ml wody i zagotuj.

Krok 2
Przygotuj zawartość torebki Fix Spaghetti Bolognese Knorr do mięsa zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Następnie dodaj do mięsa i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Ugotuj makaron spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Następnie zahartuj go zimną wodą na durszlaku.

Krok 4
Oczyść warzywa, umyj i pokrój w małą kostkę. Dodaj do sosu i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 5 - 8 minut.

Krok 5
Podawaj spaghetti z sosem, posypane startym parmezanem. Możesz dodać do sosu również 1 łyżkę sera mascarpone i doprawić go do smaku pieprzem oraz solą, jeśli uznasz, że zachodzi taka potrzeba.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti bolognese z warzywami
Któż z nas nie lubi spaghetti? Włoskie danie na bazie makaronowych nitek jest chyba jednym z najpopularniejszych na całym świecie. Spaghetti przywędrowało do nas z Włoch, gdzie pierwszy raz przyrządzono je w… jedenastym wieku! To aż tysiąc lat temu. Mimo to, potrawa wciąż znajduje się w kartach dań prawie każdej restauracji na całym świecie i nic nie zapowiada, żeby w najbliższym czasie miała się nam znudzić. Spaghetti jest proste i ekspresowe w przygotowaniu. Wystarczy, że podsmażysz dowolny rodzaj mięsa mielonego na oleju, podlejesz wodą i zagotujesz. Potem dodaj sos pomidorowy i wymieszaj. Jeśli chcesz odejść od tradycyjnej receptury, możesz wrzucić do sosu warzywa, na przykład cukinię lub paprykę. Pamiętaj też, że makaron musi być ugotowany al dente – to sekret pysznego spaghetti. Podawaj na gorąco, ze startym parmezanem.