Włoski dla początkujących przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski dla początkujących

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.

Włoski dla początkujących - Krok 1

Krok 2

Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.

Włoski dla początkujących - Krok 2

Krok 3

Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Włoski dla początkujących - Krok 3

Krok 4

Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.

Włoski dla początkujących - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 08.06.2016

    O tak, potrawy włoskie sa aromatyczne i zawsze dobrze doprawione. Problem polega według mnie na tym, że trudno kupić porzadny makaron, albo włoski sos. Nie mówie tu o tanich podróbkach rodem z Biedronki tylko o smakowitych włoskich sosach z włoskich składników.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski dla początkujących - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoski dla początkującychWłoski dla początkujących

Za tą tajemniczo brzmiącą nazwą przepisu stoi potrawa, której przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu. Włoski dla początkujących to danie zaczerpnięte z kuchni słonecznej Italii. Tak jak inne potrawy rodem z Włoch, pachnie pomidorami, bazylią i parmezanem. Skoro ten włoski jest dla początkujących, to oznacza to, że nie musisz mieć wielkich umiejętności kucharskich, aby przygotować smaczne danie. Poradzi sobie z nim każdy, nawet ktoś stawiający pierwsze kroki w sztuce kulinarnej. Obowiązkowo należy użyć makaronu spaghetti. Ugotowane al dente w dużej ilości osolonego wrzutki nitki polej sosem przygotowanym na bazie doskonale wszystkim sosu bolońskiego. Oryginalności danie dodają świeże warzywa – bakłażan, cukinia i papryka, które przywołają smaki lata. Całość nie objedzie się także bez czosnku, ziół i oliwy z oliwek. Na koniec oprócz makaron cieniutkimi plasterkami sera parmezan. Jeśli tworzysz też butelkę czerwonego wina, obiadowy makaron, stanie się daniem na romantyczną kolację.