Leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
775 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

375 osób wydrukowało

Pobierz pdf

406 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidory sparz, ściągnij z nich skórkę i pozbądź się nasion. Kiełbasę oraz cukinię pokrój w grube półplastry. Papryki, cebulę oraz pomidory pokrój w dużą kostkę.

Leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż na rozgrzanym smalcu kiełbasę, po czym dodaj cebulę, smaż chwilę. Następnie dodaj pozostałe warzywa: cukinię, papryki oraz pomidory.

Leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozmieszaj z 250 mililitrami wody. Całość zalej przygotowanym Fixem, dodaj bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

Leczo z kiełbasą - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Gorecki

    Rafał Gorecki , 27.02.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dobrzańska

    Anna Dobrzańska , 08.08.2017

    pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Azja

    Joanna Azja , 26.06.2016

    super bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska , 20.09.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z kiełbasąLeczo z kiełbasą

Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno. Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i całość duś jak najwolniej i jak najdłużej. Leczo to potrawa, która lepsza staje się z czasem, więc możesz przygotować je dzień przed planowym momentem podania. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza.