Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę.
Krok 2
Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut.
Krok 3
Dodaj puszkę pomidorów i kostkę rosołową wołową Knorr.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo - VIDEO
Jeśli chcesz przygotować smaczny i szybki posiłek, wykorzystaj poniższy przepis na leczo. Ta węgierska potrawa dobrze sprawdzi się serwowana jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie. Jej przyrządzenie jest proste, gdyż odbywa się w jednym garnku. Leczo składa się głównie z warzyw, których uzupełnieniem jest kiełbasa lub boczek. Mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Do garnka wkrój paprykę, cebulę i pomidory, duś przez krótki czas na średnim ogniu bez przykrycia (aby danie nabrało właściwej konsystencji). Zamiast pomidorów z puszki, wykorzystaj świeże. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie je sparzyć i obrać ze skórki. Do mieszanki dodaj jeszcze cukinię (równie dobrze sprawdzi się bakłażan), uduszone wcześniej pieczarki i ogórki konserwowe. Dla urozmaicenia smaku gotową potrawę posyp siekanym lubczykiem. Serwuj ją ze świeżym, chrupiącym chlebem. Jeśli nie zjesz wszystkiego – nie przejmuj się – danie dobrze nadaje się do wekowania. Smacznego!