
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
700 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.

Krok 2
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.

Krok 3
Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.

Krok 4
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.

Krok 6
Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz drobiowy
Gulasz drobiowy jest dowodem na to, że nawet z kilku niepozornych składników wyczarować można wyjątkowo smaczny obiad. Przygotowanie tego dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Co więcej, przepis ten przetestować możesz nawet jeśli jesteś początkującą kucharką i niezbyt pewnie czujesz się w kuchni. Przyrządzenie gulaszu drobiowego nie wymaga bowiem specjalnych umiejętności kulinarnych. Zazwyczaj do zrobienia tego dania używa się pokrojonej w kawałki piersi z kurczaka. Warto jednak od czasu do czasu podać gulasz w nieco innej wersji - z soczystych pałek kurczaka. Podsmaż je na patelni, połącz z warzywami, dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i dopraw kompozycją aromatyczny przypraw i ziół. Gotowe danie posyp posiekaną zieloną pietruszką. Serwuj zarówno na obiad, jak i na kolację. Najlepiej wraz z pajdą świeżego chleba.