
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 opakowania
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 litr
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Krok 2
Kiełbasę, cebulę, cukinię i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.

Krok 3
W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj kiełbasę, cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 minut.

Krok 4
Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut na małym ogniu.

Krok 5
Pod koniec duszenia dodaj cukinię i duś kolejne 10 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz z cukinią
Bogracz z cukinią to nieco zmodyfikowana wersja doskonale znanego węgierskiego bograczu, która stanowi miłą odmianę dla tej potrawy. Urozmaicony przepis na to danie zapewni ci sukces kulinarny wśród tych, którzy będą mogli go spróbować. Idealnym momentem na przygotowanie bograczu z cukinią jest późne lato lub jesień, kiedy cukinie pojawiają się na straganach.Warzywnym akcentem, diametralnie zmieniającym charakter bograczu, jest cukinia. Ta dyniowata roślina to niezwykle wdzięczne i uniwersalne warzywo o szerokim zastosowaniu w kuchni. Z cukinii przyrządza się zupy, sosy, desery, służy jako dodatek do sosów i przecierów. Dodane do bograczu, które należy do potraw raczej pikantnych, zdecydowanie łagodzi smak. Jeśli chcesz, aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco przecieru z pomidorów. Dzięki nim leczo będzie wyraziste i smaczne. Jako dodatek podaj koniecznie pszenną bułeczkę.