Zupa krem z kurek a la gulaszowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z kurek a la gulaszowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
165 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso i warzywa w kostkę, następnie podsmaż w garnku na odrobinie oliwy.

Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - Krok 1

Krok 2

Zalej całość około litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy. Gotuj mięso do momentu, kiedy będzie zupełnie miękkie.

Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - Krok 2

Krok 3

Dopraw zupę odrobiną brandy lub koniaku i jeszcze chwilę gotuj – do momentu, gdy alkohol wyparuje. Nalej zupę do talerza i udekoruj paroma kreskami gęstego octu balsamicznego. Podawaj z chlebem.

Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do powstałego wywaru jedną lub dwie Kremowe zupy z kurek Knorr (w zależności od ilości bulionu).

Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - Krok 4

Krok 5

Całość zapraw śmietaną.

Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać odrobinę ostrej papryki, podsmażając ją z warzywami. Zaostrzy to smak i wzbogaci kolor zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z kurek a la gulaszowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa krem z kurek a la gulaszowa Zupa krem z kurek a la gulaszowa

Zupa krem z kurek à la gulaszowa to ciekawy sposób na przygotowanie dania obiadowego. Zwłaszcza jeśli jej smak podkreślisz, wykorzystując różne aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak: ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz, majeranek, ząbek czosnku czy gałązka rumianku. Przygotowanie potrawy zacznij od pokrojenia warzyw (marchwi, pietruszki, selera i cebuli). Następnie podsmaż je na rozgrzanej oliwie, zalej litrem zimnej wody i zagotuj. Pod koniec gotowania, wsyp do powstałego wywaru zawartość torebki z kremową zupą z kurek, po czym zapraw całość gęstą śmietaną. Jeśli lubisz nieco ostrzejszy smak dań, dobrym pomysłem będzie dodanie do zupy odrobiny ostrej papryki (najlepiej podsmaż ją już na początku przygotowania dania, razem z warzywami). Gotową potrawę podawaj udekorowaną drobno posiekaną natką pietruszki lub świeżym koperkiem. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do niej będą także groszek ptysiowy oraz chrupiące czosnkowe grzanki. Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!