
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso i warzywa w kostkę, następnie podsmaż w garnku na odrobinie oliwy.

Krok 2
Zalej całość około litrem zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Zbierz powstałą pianę i dodaj przyprawy. Gotuj mięso do momentu, kiedy będzie zupełnie miękkie.

Krok 3
Dopraw zupę odrobiną brandy lub koniaku i jeszcze chwilę gotuj – do momentu, gdy alkohol wyparuje. Nalej zupę do talerza i udekoruj paroma kreskami gęstego octu balsamicznego. Podawaj z chlebem.

Krok 4
Dodaj do powstałego wywaru jedną lub dwie Kremowe zupy z kurek Knorr (w zależności od ilości bulionu).

Krok 5
Całość zapraw śmietaną.


Dobra rada:
Do zupy możesz dodać odrobinę ostrej papryki, podsmażając ją z warzywami. Zaostrzy to smak i wzbogaci kolor zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa krem z kurek a la gulaszowa
Zupa krem z kurek à la gulaszowa to ciekawy sposób na przygotowanie dania obiadowego. Zwłaszcza jeśli jej smak podkreślisz, wykorzystując różne aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak: ziele angielskie, liść laurowy, czarny pieprz, majeranek, ząbek czosnku czy gałązka rumianku. Przygotowanie potrawy zacznij od pokrojenia warzyw (marchwi, pietruszki, selera i cebuli). Następnie podsmaż je na rozgrzanej oliwie, zalej litrem zimnej wody i zagotuj. Pod koniec gotowania, wsyp do powstałego wywaru zawartość torebki z kremową zupą z kurek, po czym zapraw całość gęstą śmietaną. Jeśli lubisz nieco ostrzejszy smak dań, dobrym pomysłem będzie dodanie do zupy odrobiny ostrej papryki (najlepiej podsmaż ją już na początku przygotowania dania, razem z warzywami). Gotową potrawę podawaj udekorowaną drobno posiekaną natką pietruszki lub świeżym koperkiem. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do niej będą także groszek ptysiowy oraz chrupiące czosnkowe grzanki. Pobierz listę potrzebnych składników i do dzieła!