
Składniki
0.75 litra
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Krok 2
W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Krok 3
Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Krok 4
Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Krok 5
Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Krok 6
Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej