Polewka żurawinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka żurawinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

1 sztuka

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Polewka żurawinowa - Krok 1

Krok 2

Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś.

Polewka żurawinowa - Krok 2

Krok 3

Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Polewka żurawinowa - Krok 3

Krok 4

Przetrzyj po zagotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 4

Krok 5

Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj.

Polewka żurawinowa - Krok 5

Krok 6

Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka żurawinowaPolewka żurawinowa

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.