Zupa dyniowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa z pieczarkami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię, marchewkę, pieczarki i ziemniaki obierz. Dynię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a ziemniaki w ćwiartki.

Krok 2

Warzywa włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj bulionetkę, wymieszaj i gotuj jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej