Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i boczkiem
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
10 sztuk
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i obrane ziemniaki pokrój w plastry, ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić na płaskiej blaszce.
Krok 2
Cebulę i pieczarki pokroić w talarki, boczek pokroić w kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułka tartą. Cebulę, pieczarki i boczek wymieszaj. Dopraw kolendrą, majerankiem, papryką i pieprzem.
Krok 4
Do naczynia żaroodpornego wyłóż połowę ziemniaków, oprósz je jedną minikostką Czosnek Knorr
Krok 5
Ziemniaki przykryj, boczkiem, cebulą i pieczarkami. Na wierzchu ułóż pozostałe ziemniaki i oprósz je ostatnią minikostką Czosnek Knorr. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, włożyć zapiekankę i zapiekać przez 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej