Hawajskie fale przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie fale

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w małe, niezbyt grube plasterki. Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę 1x1 cm.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, następnie dodaj warzywa.

Krok 3

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr rozmieszaj z 200 ml wody oraz ketchupem i wlej do mięsa. Dodaj cząstki ananasa oraz pokrojoną kolendrę i duś 10 minut.

Krok 4

Następnie wyłóż całość do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Ciasto potnij na kwadraty boku 10 cm. Posmaruj je rozkłóconym jajkiem, a następnie lekko zgnieć w dłoni i ułóż na całej powierzchni mięsa. Naczynie wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i zapiekaj kilka minut, do momentu upieczenia ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hawajskie fale - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej