Aksamitny kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak curry

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

31

heart
1471 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

661 osób wydrukowało

Pobierz pdf

713 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

60 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę i paprykę. Bakłażana podziel wzdłuż na cztery części i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj wszystkie warzywa do mięsa i smaż jeszcze 5-6 minut.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystko się usmaży, dodaj curry oraz orzechy.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj śmietanę ze szklanką wody lub bulionu oraz zawartością opakowania Fix Knorr.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Danie dopraw sosem sojowym. Możesz również przygotować wersję wegetariańską, nie dodając mięsa.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 5
32

Opinie o przepisie

  • Sylwia Smul

    Sylwia Smul , 27.11.2015

    Zrobiłam, wyszło przepyszne.Wszystkim jedzącym smakowało :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Bańkowski

    Edward Bańkowski , 19.01.2015

    Zakładam fermę kurczaków -smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 19.01.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marti Mertyi

    Marti Mertyi , 18.01.2015

    :P:P:P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Kaźmierczak

    Rafał Kaźmierczak , 18.01.2015

    B-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kukuła

    Paweł Kukuła , 18.01.2015

    To pozostaje Ci tylko usiasc na jajku i czekac....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Grabowska

    Ela Grabowska , 18.01.2015

    Bardzo dobry!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Lasota

    Sylwester Lasota , 18.01.2015

    Kurczak z curry, przeciez napewno jest z kury a nie z indyka:-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Owczarek

    Irena Owczarek , 18.01.2015

    Przepis wydaje się smaczny. chyba sobie zrobię. Jutro! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zamerska

    Danuta Zamerska , 18.01.2015

    jest pyszny bo ja robie i mozna do RISOTTO tez dodac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Dobraszczyk

    Hanna Dobraszczyk , 18.01.2015

    Kiedy degustacja?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kazimierczuk

    Elzbieta Kazimierczuk , 18.01.2015

    Anetko,,,,znowu kusisz,,,,ale dobrze,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Sitek

    Wiesława Sitek , 18.01.2015

    Rosolek z "prawdziwego" kurczaka!Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lukaszek

    Anna Lukaszek , 18.01.2015

    Trzeba spróbować żeby komentować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Jackowska-Kulesza

    Alina Jackowska-Kulesza , 18.01.2015

    ...z wielką radością..ale niestety jestem z mazowieckiego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Zagórski

    Sławomir Zagórski , 18.01.2015

    No jasne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Jucewicz

    Mariusz Jucewicz , 18.01.2015

    Kurczaki to są nudziarze. I żaden przepis im nie pomoże.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bis

    Anna Bis , 18.01.2015

    Jeśli mieszkasz w lubelskim, to odstąpię ci coś z drobiu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek , 18.01.2015

    Kurczak z..."K"urry....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Orantek

    Krystyna Orantek , 18.01.2015

    Nie cierpię curry!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Franciszkiewicz

    Zbigniew Franciszkiewicz , 18.01.2015

    to jakaś masakra, sponsorowane zatykadło w/g mnie wystarczy kurczak (piersi), mleczko kokosowe, przyprawa garam masala,pasta curry,limonka i gotowe... ja dodaję jeszcze liście limonki i suszoną chilli i przede wszystkim dobry ryż jaśminowy lub basmati ugotowany na sypko (żadne torebki)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jazurek

    Jadwiga Jazurek , 18.01.2015

    Dostawa do domn jest

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Cichy

    Janusz Cichy , 18.01.2015

    To zakąska...????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Nocoń

    Grzegorz Nocoń , 18.01.2015

    Ty to tylko o jednym myślisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Brum

    Jerzy Brum , 18.01.2015

    Aby kupić jadalnego kurczaka, należy się udać do krewnego na wieś, który stosuje hodowlę ekologiczną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Jackowska-Kulesza

    Alina Jackowska-Kulesza , 18.01.2015

    A gdzie można znaleźć i kupić kurczaka? Bo to co jest w sklepach, to jakieś sztuczne potwory...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Bartusiak

    Zofia Bartusiak , 18.01.2015

    Ooooo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Biniszewski

    Jarosław Biniszewski , 18.01.2015

    dla zmniejszenia kaloryczności potrawy, proponuję zamienić śmietanę na mleczko kokosowe :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Kozioł

    Ryszard Kozioł , 18.01.2015

    corka zrob i zapros ojca w lutym Cie odwiedze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Janusiak

    Kazimierz Janusiak , 18.01.2015

    Dajcie spokój z tym żarciem, bo znowu muszę kupić nowe spodnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aksamitny kurczak curry Aksamitny kurczak curry

Orzeszki ziemne to przysłowiowa kropka nad i w prostym przepisie na aksamitnego kurczaka curry.