Curry z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
72 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój ziemniaki na plasterki i gotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr, aż zmiękną.

Curry z ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Wyłącz ogień, a następnie dodaj chili, kolendrę, kminek, kurkumę oraz mango.

Curry z ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj ziemniaki i zamieszaj. Smaż wszystko przez 5 minut.

Curry z ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Na głębokiej patelni rozgrzej olej, zmniejsz ogień i dodaj nasiona kopru i cebuli oraz liście curry.

Curry z ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Dobrze wymieszaj wszystko i smaż przyprawy przez minutę nadal mieszając.

Curry z ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z ziemniakówCurry z ziemniaków

Szybka w przygotowaniu przekąska, która będzie wyśmienita dla miłośników wyrazistych połączeń smakowych. Wystarczy jeden garnek i kilka składników – zasugeruj się tym przepisem i do dzieła. Od czego zacząć przyrządzanie curry z ziemniaków? Na początek pokrój warzywa na plasterki i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem aromatycznej kostki rosołowej do momentu, aż zmiękną. Na rozgrzanej patelni rozgrzej olej i wsyp nasiona kopru i cebuli oraz liście curry. Pod koniec wrzuć jeszcze pikantne chili, kminek, kolendrę oraz mango. Na końcu połącz wszystko z ziemniakami i dokładnie zamieszaj, żeby smaki się przeniknęły. Mieszankę smaż przez kilka minut, ciągle mieszając, do momentu aż będzie bardzo ciepła. Curry z ziemniaków doskonale smakuje solo, bez żadnych dodatków, jednak jeśli chcesz urozmaicić przekąskę, przygotuj aromatyczne grzanki. Zamiast nich odpowiednia będzie również chrupiąca bagietka posmarowana twarożkiem czosnkowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Smacznego!