
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
5 łyżek
1 szklanka
2 łyżeczki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
10 sztuk
1.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
3 łyżki
0.2 łyżeczki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Wieprzowinę skrój w solidną kostkę. Podsmaż na oleju liście curry oraz kozieradkę.
Krok 2
Kiedy przyprawy zaczną brązowieć dodaj czosnek i cebulę i smaż na niewielkim ogni aż cebula zmięknie.
Krok 3
Teraz dodaj chili, curry, imbir, ocet oraz mięso. Cały czas mieszając smaż na dużym ogniu dopóki mięso nie zostanie oblepione przyprawami.
Krok 4
Pastę tamaryndową zamocz w gorącej wodzie. Kiedy się rozpuści przecedź ją przez sito aby pozbyć się nasion. Dodaj powstały płyn do mięsa.
Krok 5
Dodaj także kardamon, cynamon oraz wlej mleko kokosowe.
Krok 6
Dodaj bulionetkę Knorr i całość duś aż mięso zmięknie i sos zgęstnieje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej