Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

450 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj dokładnie. Nie obieraj. Pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na oleju.

Krok 2

Gdy będzie szklista, odłóż połowę na talerzyk. Następnie dodaj ziemniaki.

Krok 3

Po ok. 10 minutach smażenia dodaj curry.

Krok 4

Następnie wlej na patelnię mleko i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie i sos zgęstnieje. Podawaj posypane posiekaną kolendrą i plasterkami wcześniej usmażonej cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe curry z ziemniaków z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej