
Składniki
300 mililitrów
3 sztuki
null
1 łyżeczka
450 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej. Pokrój panir w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej.
Krok 2
Smaż do czasu gdy nabierze złocistego koloru. Następnie zdejmij ser z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Na patelnie wrzuć pokrojone w plastry pomidory i smaż, ciągle mieszając przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj kminek, chilli ora sól do smaku. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Następnie dodaj szpinak i smaż na małym ogniu przez 10 minut, ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj papryczki chilli oraz panir i duś jeszcze dwie minuty.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej