Curry z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

250 gramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek oraz wszystkie przyprawy w tym liście curry. Podgrzewaj przez około minutę, po czym dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli.

Krok 3

dodaj pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut by sos zgęstniał.

Krok 4

Następnie wrzuć krewetki i gotuj, do momentu gdy będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej