Burrida przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrida

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

750 gramów

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

2 sztuki

150 mililitrów

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.

Krok 2

W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Przykryj i duś 15 minut.

Krok 5

Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.

Krok 6

Na koniec dorzuć kraby i krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrida - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej