
Składniki
2 sztuki
6 łyżek
2 sztuki
1 szczypta
750 gramów
1 szczypta
100 gramów
1 łyżka
2 sztuki
150 mililitrów
2 sztuki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Selera i marchew pokrój w plastry, a anchois rozdrobnij widelcem.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej olej i wrzuć pokrojone warzywa oraz anchois.
Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć do rondla. Wlej wino oraz 150 ml wody. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Przykryj i duś 15 minut.
Krok 5
Z ryb wytnij filety i pokrój na paski, wrzuć do rondla i dodaj bazylię. Gotuj około 20 minut.
Krok 6
Na koniec dorzuć kraby i krewetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej