Pieczony kurczak z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka skrop oliwą i posyp przyprawą z opakowania Knorr.

Krok 2

Bakłażana pokrój w grube plastry. Brokuł podziel na różyczki, szalotki obierz i pozostaw w całości.

Krok 3

Kurczaka oraz warzywa włóż do rękawa do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij nim delikatnie, aby dokładnie wymieszać jego zawartość.

Krok 5

Nakłuj woreczek w kilku miejscach, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upływie tego czasu wyjmij mięso z piekarnika i ostrożnie rozetnij woreczek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczony kurczak z warzywamiPieczony kurczak z warzywami

Masz ochotę na pyszne, soczyste i delikatne mięso? Ten przepis może przypaść Ci do gustu i poszerzyć listę Twoich popisowych dań. Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie Ci zbyt wiele czasu. Potrzebujesz zaledwie kilku składników: mięsa, warzyw i oliwy z oliwek. Czas na przygotowanie potrawy. Na początek oczyść i osusz mięso, a następnie skrop je oliwą i obsyp przyprawami – odstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. Pokrój warzywa: bakłażana w plastry (obsyp je solą i odstaw na kilka minut, a dzięki temu pozbędziesz się gorzkiego smaku), brokuły podziel na różyczki, natomiast szalotkę obierz i pozostaw w całości. Do woreczka wrzuć mięso i warzywa – potrząśnij nim, tak aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały. Danie jest już prawie gotowe, teraz wystarczy włożyć je do piekarnika i piec przez kilkadziesiąt minut. Po tym czasie wyjmij woreczek i ostrożnie przełóż na talerz mięso z pozostałymi składnikami. Tak przygotowaną potrawę podawaj solo lub z dodatkiem ryżu czy kaszy. Zainspiruj się naszym przepisem.