Kurczak z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone uda podziel na połówki, a następnie włóż je do woreczka. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr, bulion, Ketchup Hellmann's Łagodny oraz miód. Dodaj paprykę i fasolkę ugotowaną na półtwardo. Całość przełóż do woreczka z mięsem.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby jego zawartość dokładnie wymieszała się.

Krok 4

Następnie torebkę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek i przełóż upieczone kawałki mięsa wraz z powstałym sosem na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej