Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami
łatwe
139 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
10 sztuk
5 plastrów
2 łyżki
4 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 2
Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.
Krok 3
Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.
Krok 4
Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej