Pomidory faszerowane szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

50 gramów

4 sztuki

50 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Pieczarki i szpinak umyj , następnie posiekaj. Pomidory umyj, zetnij wierzchy wydrąż miąższ i odłóż.

Krok 3

Cebule podsmaż 4 minuty. Wsyp pieczarki, podsmaż, włóż szpinak i mieszając duś 5 minut.

Krok 4

Dodaj miąższ z pomidorów i parmezan. Niech odparuje.

Krok 5

Następnie dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i faszeruj pomidory.

Krok 6

Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym ok. 15 minut w temp. 140 stopni.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej