Świąteczna sałatka z koprem włoskim, orzechami i jajkiem przepiórczym
łatwe
94 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
8 sztuk
1 opakowanie
3 łyżki
0.5 sztuki
0.5 pęczka
2 łyżki
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Koper zetrzyj na tarce w szerokie i cienkie plastry. Przełóż do dużej miski z kostkami lodu.

Krok 2
Jajka ugotuj przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie i przełóż do wody z lodem.

Krok 3
Orzechy spraż w piekarniku lub na patelni.

Krok 4
Suszonego pomidory oraz jabłka pokrój w paseczki. Zioła posiekaj.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, sokiem z wyciśniętej cytryny, miodem i ziołami.

Krok 6
Teraz połącz ze sobą wszystkie składniki. Sałatkę udekoruj połówkami jajek przepiórczych i gałązkami świeżego koperku oraz pietruszki.


Dobra rada:
Taką sałatkę możesz również przygotować z majonezem, śmietana lub jogurtem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna sałatka z koprem włoskim, orzechami i jajkiem przepiórczym
Przepisów na sałatki jest tak wiele, że wciąż nie możesz się zdecydować na to, jaką przygotujesz na najbliższe Święta? A czas goni! Zamiast przeglądać wciąż i wciąż nowe strony z kulinarnymi inspiracjami pozostań na naszej i wypróbuj przepis, którego nie znajdziesz nigdzie indziej – sałatka z koprem włoskim, orzechami i przepiórczym jajkiem tylko czeka, aby ją przyrządzić!
Dla kogo?
Dla wegetarian, którzy wyeliminowali mięso ze swojej diety, ale też każdego, kto ciekaw jest nowych rozwiązań w kuchni i poza nią!
Na jaką okazję?
Na Święta, ale nie tylko. Na urodziny, jubileusz, chrzciny… Okazji do zaserwowania tej ciekawej sałatki z pewnością znajdziesz wiele.
Czy wiesz, że?
Przepiórcze jaja są niewielkich rozmiarów, zazwyczaj ich średnica to ok. 1,5 cm. Charakterystyczną cechą jest wygląd skorupki, która pokryta jest nieregularnymi, brązowymi plamkami.
Dla urozmaicenia:
Zamiast kopru włoskiego równie dobrze użyć możesz natki pietruszki lub szczypiorku.