Pieczone udka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

350 mililitrów

1 sztuka

10 sztuk

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.

Krok 2

Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.

Krok 3

Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.

Krok 4

Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej