Kotlety mielone z cukinią i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
421 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

319 osób wydrukowało

Pobierz pdf

476 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

0.25 sztuki

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przełóż do miski, połącz z odciśniętą bułką oraz jajkiem. Masę dopraw Przyprawą do mięsa mielonego Knorr i wyrób na jednolitą masę. Dzięki przyprawie mięso nabierze wyrazistego smaku.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 1

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do mięsa i wymieszaj. Ser podziel na cztery części i uformuj z każdej z nich podłużny wałeczek.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 2

Krok 3

Mięsną masę również podziel na cztery części. Na środek każdego placka z mięsa nałóż porcję sera, oklej dokładnie mięsem i uformuj kotlety.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 3

Krok 4

Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po 6-8 minut z każdej strony. Podawaj na ciepło.

Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast koziego sera możesz użyć swojego ulubionego rodzaju sera, np. pleśniowego lub zwykłego sera żółtego.

40

Opinie o przepisie

  • A

    A , 17.08.2023

    Ile gramów cukini?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Anna Sykuła

    Anna Sykuła , 25.02.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 29.08.2016

    a takie cukinia z kasza gryczana

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 29.08.2016

    czesto robie takie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Sawicka

    Gosia Sawicka , 28.08.2016

    Ja kluchy śląskie, gulasz, buraki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Banaszek

    Anna Banaszek , 16.02.2016

    4

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Wawreniuk

    Teresa Wawreniuk , 15.02.2016

    Bardzo smaczne jedzonko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Poplawski

    Andrzej Poplawski , 15.02.2016

    Moze byc robie to co dwo tygodkie ,mielone z wolowiny 1\2 plus wieprzowina ale tyko z biedrnki i i ser z markpolui duzo majeranku troche kurkumy i imbiru dlazdrowia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Ostrowski

    Andrzej Ostrowski , 15.02.2016

    D"osiadam się do talerza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusi Hrabia

    Lusi Hrabia , 15.02.2016

    A potem gimnastyka na schudniecie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Plewa Halina

    Plewa Halina , 15.02.2016

    Uwielbiam kozi ser :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Skoczewska-Puto

    Barbara Skoczewska-Puto , 15.02.2016

    Ja uwielbiam mielone z dodatkiem mielonych pieczarek i sera żółtego. Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Seweryn

    Mirosław Seweryn , 15.02.2016

    Jakiś pomysł na obiad tyle tylko że musze gdzieś koze zgłuszyć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilianna Rywacka

    Lilianna Rywacka , 15.02.2016

    Kotlety są raczej do zjedzenia ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalka Burzan

    Natalka Burzan , 15.02.2016

    Asz man ochote Coś zjeść

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Gabrysiak

    Sławomir Gabrysiak , 15.02.2016

    Pyszne,ale po co kajzerka i bułka tarta?Przez te niezdrowe i kaloryczne dodatki danie staje się pospolite a nie wykwintne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Rycyk

    Halina Rycyk , 15.02.2016

    a wszystko nakombinowane tuczy ,ze ho,ho LOOOOOOOOL

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Kasztelanic

    Jacek Kasztelanic , 15.02.2016

    Ale to smakowicie wygląda... No, no. Dobre Jesteście !!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Elzbieta Bezara

    Maria Elzbieta Bezara , 15.02.2016

    robię jutro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna  Dylewska

    Grażyna Dylewska , 15.02.2016

    dopiero spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Żur

    Zofia Żur , 15.02.2016

    smacznie wyglada :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Kaczmarek

    Roman Kaczmarek , 15.02.2016

    A jak tak mysle że kochana cura mi to zrobi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Chrobak

    Marzena Chrobak , 15.02.2016

    robiłam z cukinia tylko bez sera ,ale koziego nie lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wlodek Godlewski

    Wlodek Godlewski , 15.02.2016

    Nie lubię koziego sera

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Wójcik

    Urszula Wójcik , 15.02.2016

    Ania fajne przepisy Ale wszystkie też sama probujesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 15.02.2016

    Apetycznie wyglądają z kozim serkiem muszę wypróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Koprek

    Irena Koprek , 15.02.2016

    Gosiu tylko zeby moja Marys niewidziala bo mam jak w banku za pare dni bede musiala to menczyc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Sajur

    Alicja Sajur , 15.02.2016

    Same wspaniłosci smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Gajda

    Zenon Gajda , 15.02.2016

    Am am mniam mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z cukinią i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety mielone z cukinią i kozim seremKotlety mielone z cukinią i kozim serem

Pyszną alternatywą dla klasycznych klopsików będą kotlety mielone z cukinią i kozim serem. Możesz je zaserwować na obiad lub elegancką kolację. Ich przygotowanie jest bardzo proste: mięso mielone (najlepsze będzie mieszane wieprzowo-wołowe) połącz z namoczoną wcześniej w mleku kajzerką, jajkiem oraz mieszanką przypraw. Następnie dodaj startą i odciśniętą z nadmiaru wody cukinię i całość wymieszaj. Porcjami mięsa obtocz wałeczki z koziego sera. Tak przygotowane kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, po czym podsmażaj na rozgrzanym oleju do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Podawaj je z młodymi ziemniakami z koperkiem, kopytkami lub ryżem. Świetnym dopełnieniem potrawy będzie dowolna surówka ze świeżych warzyw, na przykład popularny colesław. Sprawdzi się też prosta sałatka z rukolą, zielonym ogórkiem oraz awokado. Pamiętaj o tym przepisie na kotlety mielone z cukinią, przygotowując menu na specjalną okazję. Cenimy sobie Twoją opinię – koniecznie podziel się nią w komentarzu powyżej.