Kotleciki schabowe z paprykowym sosem
średnie
1239 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
50 mililitrów
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój w plastry, rozbij lekko młotkiem i dopraw do smaku Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Paprykę, cebulę oraz czosnek pokrój na mniejsze kawałki i podsmaż na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut.
Krok 3
Następnie podlej je śmietaną, dodaj szklankę wody oraz Bulion Knorr. Duś około 10 minut, po czym zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 4
Sos dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 5
Na koniec obsmaż mięso z obu stron na patelni, zalej sosem, wszystko razem duś około 5 minut.

Dobra rada:
Danie podawaj z ziemniaczanym puree lub gotowanym ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej