
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
80 mililitrów
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka na mniejsze części. Posyp Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i pozostaw na około 20 minut.
Krok 2
W szerokim garnku rozgrzej oliwę i podsmaż kurczaka ze wszystkich stron.
Krok 3
Całość zapraw śmietaną.
Krok 4
Pokrój paprykę, cebule, czosnek, pomidory oraz oliwki w plastry. Dodaj je do kurczaka, smaż chwilę, dodaj słodką paprykę, wszystko podlej szklanką wody. Następnie, żeby danie nabrało pełnego smaku dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr i szczyptę tymianku. Wszystko razem duś pod przykryciem przez około 30 minut- do momentu, gdy mięso stanie się miękkie, a sos lekko zgęstnieje.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z rondla
Kurczak z rondla to pyszny i łatwy sposób na wykorzystanie całego korpusu. Uduś go w gęstym sosie na bazie śmietany, pomidorów, papryki i oliwek. Dopraw do smaku czosnkiem i czekaj po prostu, aż mięso zmięknie, stanie się soczyste i delikatne, oraz przejdzie smakiem i zapachem dodatków. Podziel kurczaka na części, tak, by wygodnie było umieścić je w naczyniu, a następnie podsmaż ze wszystkich stron – dzięki temu zachowa soczystość – i zapraw śmietaną. Potem dodaj do niego warzywa: pomidory, paprykę, cebulę i oliwki, dopraw świeżo przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podlej danie wodą, by powstał sos, i dodaj esencję, dzięki której mięso nabierze przyjemnego aromatu. Duś całość tak długo, aż mięso stanie się miękkie, a sos zgęstnieje. Duszenie mięs to doskonały sposób na ich przyrządzenie, zwłaszcza białych – zmniejszysz w ten sposób ryzyko przesuszenia swojego dania. Kurczaka z rondla podawaj z ziemniakami lub ryżem. Przed podaniem posyp grubo posiekaną świeżą pietruszką. Sięgnij po nasz przepis, przygotowując najbliższy obiad.