
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
500 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.

Krok 2
Na oleju usmaż na złoto kurczaka.

Krok 3
Do smażonego kurczaka dodaj czosnek, curry i cebulkę i duś przez chwilę.

Krok 4
Teraz dodaj warzywa i po chwili smażenia podlej bulionem. Duś do miękkości około 20 minut.

Krok 5
Dolej do sosu zahartowaną śmietanę. Dokładnie wymieszaj i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje. Serwuj z ryżem lub kaszą posypane posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ćwiartki kurczaka w sosie z curry
Kurczaka skrop niewielką ilością oleju i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na co najmniej 1 godzinę. Pokrój cebulę, marchewkę i paprykę w kostkę, a czosnek drobno posiekaj.