Makaron po chińsku Canon Pao - Zobacz na przepisy.pl pixel

Canon Pao

Autor: Anna Kępka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

20 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 pęczek

20 mililitrów

40 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.

Krok 2

Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.

Krok 3

Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.

Krok 4

Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.

Krok 5

Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.

Anna Kępka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Canon Pao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej