Pstrąg a la ochmistrz dworu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg a la ochmistrz dworu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 gramów

150 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Migdały sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i włóż do miksera razem z ananasem, truskawkami oraz koniakiem. Dodaj przyprawy. Dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Ryby podsmaż, zalej sosem i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg a la ochmistrz dworu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej