Pstrąg z wody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z wody

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

4 sztuki

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Warzywa umyj, obierz, opłucz, pokrój w paski i ugotuj.

Krok 5

Cytryny umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i włóż do wywaru razem z rybami. Posól.

Krok 6

Gdy ryby będą już miękkie, wyjmij je i ułóż na półmisku.

Krok 7

Obłóż warzywami i posyp posiekaną natką pietruszki. Połóż kawałki masła.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z wody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej