
Składniki
10 plastrów
15 gramów
250 gramów
200 gramów
2 sztuki
10 sztuk
10 łyżek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i borowiki pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z masłem, aż zrobią się rumiane.

Krok 2
Dodaj starty ser i dopraw całość łyżeczką przyprawy Knorr.

Krok 3
Filety z pstrąga skop oliwą i posyp przyprawą Knorr.

Krok 4
Na każdym rozłóż plaster szynki, następnie ułóż farsz z grzybów i sera. Zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5
Układaj roladki w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj, aby przed podaniem usunąć wykałaczki.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pstrąg zapiekany
Pstrąg jest wyśmienitą rybą – poznaj sposób przygotowania, który wydobędzie z niego pełnię smaku. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak upiec roladki z pstrąga nadziewane oscypkiem oraz grzybami. Najlepiej sprawdzą się borowiki, jednak zastąpisz je także np. podgrzybkami lub kurkami. Grzyby i białą cebulę pokrój w kostkę, po czym podsmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Oscypek zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do składników na patelni, a całość posyp szczyptą przyprawy uniwersalnej. Skrop filety z pstrąga oliwą i oprósz wielowarzywną przyprawą, a następnie na każdym z nich ułóż plaster wędzonej szynki. Na wierzchu umieść grzybowo-serowy farsz i zwiń nadziane kawałki ryby w ruloniki. Powstałe w ten sposób roladki zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Pstrąga podawaj bezpośrednio po upieczeniu. Znakomitym dodatkiem do tego dania będą gotowane lub pieczone ziemniaki oraz prosta sałatka na bazie miksu sałat albo mizeria. Sprawdź, jakie to pyszne danie na elegancki obiad.