Pstrąg po polsku I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg po polsku I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

4 łyżki

4 sztuki

50 mililitrów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Masło roztop, polej nim rybę i upiecz.

Krok 5

Pod koniec pieczenia dodaj wiśnie, wlej wiśniówkę, wermut i wódkę.

Krok 6

Pstrągi wyjmij, ułóż na półmisku i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg po polsku I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Barszcz biały
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej